2013. március 3., vasárnap

Csirke giouvetsi



A recept Latsia konyhájából származik. (amit változtattam rajta az csak annyi, hogy csirkemellből készítettem)


12 megjegyzés:

  1. na kellett nekem idejönni este....megyek feltúrom a hűtőt :):)

    VálaszTörlés
  2. ez nagyon fini lehet, ki is lesz próbálva :))

    VálaszTörlés
  3. Hát a nevétől majdnem hülyét kaptam... aztán megnéztem a receptet, és kiderült hogy ez a "görög römertopofban" készült csirke. Egyébként az nonszensz, hogy úgy kellene kiejteni, ahogyan azt Latsia leírja. A görög szavakat kiejtés szerint kell átírni a magyar ábécével. (Ez amúgy a szerb (balkáni) dzsuvetcs rokonának látszó kaja).

    A recept eltéve, kösz az ötletet! Csuda jól néz ki!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a *dzsuvecs*-t én máshogyan ismerem: szalonna, hagyma, burgonya, paprika, paradicsom, hús, só, bors ...az egész leöntve tejföllel és megsütve...
      mondjuk nem tudom, hogy Cipruson hogyan írják vagy ejtik, így csak átmásoltam)))

      Törlés
    2. Hát persze, a dzsuvecsnek csak rokona...
      És maradjunk annyiban, hogy finom, nem érdekel, hogy mi a neve! :-)

      Törlés
  4. Es una verdadera delicia me encanta quiero uno para mí,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés