2013. március 7., csütörtök

Chowder


Hozzávalók: 40 dkg tenger gyümölcsei (fagyasztott), 30 dkg kukorica, 2 szem burgonya, 1 kisebb kápia paprika, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk, chilipor,  5,5 dl tej vagy rizstej 5,5 dl  halalaplé vagy ugyanennyi víz és hat ek. halszósz, só, bors, 2 ek. szőlőmagolaj, 2 db babérlevél, 8 db főtt garnéla

Elkészítése : olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a chilit 4 percig.A burgonyát, a kukorica felét, a paprikát és a babérlevelet belekeverjük, majd az alaplével felöntjük, és felforraljuk. A hőfokot csökkentjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, kb. 5 percig.A levest félig pépesítjük botmixerrel, épp annyira, hogy bőven maradjon még rágnivaló benne, de azért kicsit sűrűbb legyen.Hozzáadjuk a tejet, a rákhúst, a maradék kukoricát, és ismét felforraljuk 2-3 percig, majd sózzuk, borsozzuk.
Friss petrezselyemmel meghintve és főtt garnélával tálaljuk.

A recept a NoSalty webszakácskönyvében található.



2 megjegyzés: