2013. március 2., szombat

Bavette tenger gyümölcseivel


Hozzávalók: 30 dkg bavette, 3 gerezd fokhagyma, egy tonhal konzerv, 3 ek. szőlőmag olaj, 1 ek. kapribogyó, 30 dk tenger gyümölcsei mix, 2 dl főzőtejszín, fehér bors, 2 dl fehérbor (száraz), parmezán sajt ízlés szerint, himalája só

Elkészítése: a tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint elkészítjük (én spéciel nem szeretem fogkeményen, kissé jobban megfőzöm). Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a fokhagymát. Rádobjuk a kapribogyót, belekeverjük a tenger gyümölcseit és ráöntjük a fehérbort. Kb. öt percig főzzük, ízesítjük borssal és sóval.Besűrítjük a főzőtejszínnel (én Président márkájút használok mostanság, a flakonost, mert az elég sűrű, nem kell zabpehelyliszttel behabarni). A tejszínes tenger gyümölcseit és a lecsöpögtetett tonhalat összekeverjük a bavette-tel.
Tálaláskor parmezánt reszelünk a tetejére.

2 megjegyzés:

  1. Én sem szeretem andante :D:D:D:D:D:D:D
    Nagyon guszta a kajád, ide mindig nyálcsorgatni járok.:):)

    VálaszTörlés