2013. március 9., szombat

Tatárbifsztek


Az örök és megunhatatlan kedvenc. Most nagyobb mennyiség készült a (nálunk) megszokottnál, mert együtt tartottunk névnapot és szülinapot, így nagyobb volt a társaság is (jóval nagyobb))) ).

Hozzávalók: 1,5 kg marhacomb, fehérpecsenye vagy bélszín ( most a társaság létszáma miatt volt ennyi, egyébként 50 dkg-ból szoktam elkészíteni, így most erre a súlyra , azaz 50 dkg-ra írom le a hozzávalókat), 1 fej hagyma, 2 tojás sárgája, 2-3 gerezd fokhagyma, himalája só, őrölt bors, mustár, ketchup, majonéz, worcestershire szósz, őrölt fűszerpaprika

Elkészítése: a fele mennyiségű húst ledarálom, a másik felét pedig pépesítem az aprítógépben, így van is benne hagymadarabka meg nincs is. A kétféle állagú húst tetszés szerint ízesítem a hozzávalókkal, majd alaposan összekeverem. A tatárbifsztek fűszerezése ugyan ízlés szerinti, de azért leírom, hogy én milyen mennyiségben keverem bele a hozzávalókat 50 dkg-ra vetítve: 1 kisebb fej hagyma és 2 gerezd fokhagyma aprítógépben felvágva, 2 tojás sárgája, 1,5 tk. himalája só, 1 csapott tk. örölt bors, 1 púpozott ek. fűszerpaprika, 1 ek. mustár, 1 ek. ketchup, 1 ek. majonéz, 1 tk. worcestershire szósz...az egészet alaposan összekeverem , jól zárodó dobozba teszem és egy napon át érlelem a hűtőben.
Kifli *csipsszel* és szeletelt lila hagymával tálalom.

p.s.: eddig még nem érkezett panasz a fűszerezésemre)))

12 megjegyzés: