2013. február 9., szombat
Szusi
Hozzávalók: 0,5 kg szusirizs, olaj, só, cukor , rizsecet, lazac, tojás, avokádó, szójaszósz, wasabi
Elkészítése: először a rizst kell megfőzni. Az én receptem szerint 50 dkg rizst 1,2l vízben főzünk, két percig forraljuk, aztán kis lángon fedő alatt pároljuk még tíz percig. Ha készen van, tíz percig állni hagyjuk fedő nélkül, eközben 3 evőkanál rizsecetben felmelegítünk egy-egy csapott evőkanálnyi sót és cukrot. A rizst egy tálban összekeverjük a keverékkel és hagyjuk kissé kihűlni. Közben 4 tojásból lepényt sütünk, majd felszeleteljük.
A tekerőke sima oldalával lefelé ráterítjük a nori-lapot, és nedves kézzel nagyjából fél centi vastagon szétterítünk rajta egy adag rizst. A tölteléket ami szeletekre vágott avokádó , tojáslepény csíkok, lazacfilé, a rizs alsó harmadára tesszük és a gyékény segítségével összetekerjük az egészet. Tekerés közben jó szorosan össze kell fogni a tölteléket és figyelni arra, hogy a gyékényt ne tekerjük be. Ha kész a tekercsünk, éles késsel vágjuk hat-nyolc egyenlő részre.
Szójaszószba, wasabiba mártogatva már fogyaszthatjuk is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Még sosem ettem ilyet de a fotóid alapján nagyon is csábít a dolog! ;-)
VálaszTörléski kéne prószálnod))))
Törlésolyan szép, hogy egyszer legalább meg kell kóstolnom (csak ne utálnám a halat:P))
VálaszTörlés:))))
nem kell bele okvetlenül hal, bármilyen zöldséggel vagy hússal helyettesíthető
TörlésEzt is meg kéne próbálni, mert finom :)
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
1x mindenképp érdemes kipróbálni
Törlés