2013. február 2., szombat
Ragacsos sertéshús áfonyával
Hozzávalók: 1 ek. rizsliszt, 50 dkg sertésszűzpecsenye felszeletelve, 2 ek. szőlőmagolaj, 2 fej lila hagyma cikkekre vágva, 4 dl szárnyas alaplé, 4 ek. vörösáfonya mártás, 1 ek. méz, só, őrölt bors
Elkészítése: fűszerezzük meg a lisztet sóval borssal és hempergessük meg benne a szűzérméket. Forrósítsuk meg az olajat egy serpenyőben és süssük a húst oldalanként 3-4 percig, amíg átsül. Vegyük ki és tegyük félre. A serpenyőben a visszamaradt zsiradékon süssük 5-8 percig a hagymacikkeket. Öntsük fel a levessel, keverjük bele a vörösáfonya mártást és a mézet. Kis lángon főzzük 10 percig, majd tegyük vissz a húst és melegítsük össze.
recept: GoodFood magazin 2013. januári száma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De szívesen vállalnám hogy ragacsos legyen a kezem ettől a finomságtól !:-)) Nagyon guszta!
VálaszTörlésköszönöm Éva, szerintem érdemes kipróbálni
Törlésisteni lehet, ez is ki lesz próbálva :)
VálaszTörlésegyszerűsítettem a dolgot, áfonya öntetet vettem, üvegest, abban vannak gyümölkcsdarabok is
Törlés