2013. február 15., péntek

Kelkáposztás zúzaraguleves


Hozzávalók: 50 dkg zúza, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál szőlőmagolaj, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb kelkáposzta fele, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, 1 evőkanál sűrített paradicsom, só, 2 dl tejföl, 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése: megtisztítjuk a zúzákat, alaposan, megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. Felaprítjuk a vöröshagymát és a zsiradékon üvegesre pároljuk. Belereszeljük a fokhagymagerezdet, elkeverjük benne a sűrített paradicsomot, rádobjuk a zúzát. Felengedjük annyi vízzel, hogy olyan legyen, mint egy hosszabb lére eresztett pörkölt. Sózzuk, majoránnával ízesítjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha már puha a zúza, akkor felöntjük másfél liter vízzel és beletesszük a vékony csíkokra metélt zöldségeket. Együtt készre főzzük és behabarjuk a keményítő és a tejföl simára kikevert elegyével.

recept: Vidék Íze 2013.februári száma

2 megjegyzés:

  1. csak nyelek itt nagyokat, és közben a billentyűre csorog a nyálam, ezt is behabzsolnám :))

    VálaszTörlés
  2. minden tejfölös és tejszínes ételt szeretek)))

    VálaszTörlés