2013. január 2., szerda
Kanihörtyögő
Hozzávalók: 25 dkg köles, 50 dkg burgonya, 20 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 szál szárazkolbász, só, bors
Elkészítése: a kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk. A tepertőt kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A tűzről levéve elkeverjük benne az őrölt fűszerpaprikát. Vízzel felöntjük, beletesszük a megmosott kölest, sózzuk, borsozzuk, és a tűzhelyre visszarakva kis lángon főzni kezdjük. Közben meghámozzuk és felvágjuk a burgonyát, felkarikázzuk a kolbászt, ezeket is belerakjuk a fazékba. Ha nem elég sós még sózzuk , fedő alatt puhára főzzük. A végén visszatesszük bele a szalonnapörcöket.
recept: Vidék íze , 2013. januári szám
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
hehe, de jó neve van:):) nem is láttam, pedig végiglapoztam már...
VálaszTörléspedig benne van)))
Törlésjó neve van :D
VálaszTörléséletemben nem ettem még kölest, ki kéne próbálni :)))
hát a neve...az valami nagyon érdekes)))
Törlésmondjuk a hajdinát jobban szeretem, mint a kölest, de a hörtyögő köles nélkül, gondolom, nem hörtyögő)))
Én se ettem még, uhhogy neki kéne ugrani.
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
tulképpen olyan nekem, mint a pásztortarhonya...majdnem)))
Törlés