2013. január 2., szerda

Kanihörtyögő


Hozzávalók: 25 dkg köles, 50 dkg burgonya, 20 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 szál szárazkolbász, só, bors

Elkészítése: a kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk. A tepertőt kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A tűzről levéve elkeverjük benne az őrölt fűszerpaprikát.  Vízzel felöntjük, beletesszük a megmosott kölest, sózzuk, borsozzuk, és a tűzhelyre visszarakva kis lángon főzni kezdjük. Közben meghámozzuk és felvágjuk a burgonyát, felkarikázzuk a kolbászt, ezeket is belerakjuk a fazékba. Ha nem elég sós még sózzuk , fedő alatt puhára főzzük. A végén visszatesszük bele a szalonnapörcöket.

recept: Vidék íze , 2013. januári szám



6 megjegyzés:

  1. hehe, de jó neve van:):) nem is láttam, pedig végiglapoztam már...

    VálaszTörlés
  2. jó neve van :D
    életemben nem ettem még kölest, ki kéne próbálni :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát a neve...az valami nagyon érdekes)))

      mondjuk a hajdinát jobban szeretem, mint a kölest, de a hörtyögő köles nélkül, gondolom, nem hörtyögő)))

      Törlés
  3. Én se ettem még, uhhogy neki kéne ugrani.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tulképpen olyan nekem, mint a pásztortarhonya...majdnem)))

      Törlés