2012. december 11., kedd

Tejszínes, kukoricás csirkeleves blue cheese-zel és fokhagymás croutonnal


Hozzávalók: 3o dkg csirkemell filé, 1 evőkanál szőlőmag olaj, vegeta, fehér bors, 1 doboz kukoricakonzerv, petrezselyemzöldje, 10-15 dkg blue cheese (Castello),  fokhagymás pirított kenyérkocka vagy kiflikarika, 2 dl főzőtejszín, 1 evőkanál rizsliszt

Elkészítése: a felhevített olajra dobjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, majd hozzáöntjük a kukoricát. Ízesítjük vegetával és fehér borssal, majd felöntjük kb. 1,2 liter vízzel. Amikor a csirkemell megpuhul behabarjuk a levest a főzőtejszín és a rizsliszt csomómentes keverékével és összeforraljuk. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel, belemorzsolunk a sajtból, és szórunk bele a crouton-ból. Könnyen elkészíthető, nagyon finom leves.


5 megjegyzés: