2017. június 13., kedd

Mediterrán zöldbabfőzelék



Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 50 dkg ceruzabab, 1 db kaliforniai paprika, 3 szál szárzeller, 1 konzerv hámozott,darabolt paradicsom, 1 csokor bazsalikom, só, őrölt bors

Elkészítése: az apróra vágott vörös- és fokhagymát dinszteljük meg a szőlőmagolajon, adjuk hozzá a pucolt, feldarabolt ceruzababot, a felkockázott paprikát, a felaprított szárzellert. Forgassuk át ezeket is az olajon, majd adjuk hozzá a paradicsomot és az aprított bazsalikomot.
Sózzuk, borsozzuk és lefedve főzzük 30 percig a főzeléket.
Tálaláskor aprítsunk bele még pár bazsalikomlevelet.

Forrás: Nők Lapja Konyha 2017. június


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Finom volt. Az eredeti recept sült kolbászt ajánl mellé, így én is azt adtam, mert az egy kevésbé macerás feltét 😊.

      Törlés
  2. Tettél bele olívabogyót is "szcs"?
    Jól néz ki a cucc. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem. Csak a díszítés kedvéért.
      De szerintem elbírja a főzelék, ha kerül bele pár szem.

      Törlés