2017. május 19., péntek

Mai ebédünk (illetve a tegnapi ))) )

Tejszínes zöldborsófőzelék töltött, sült kacsával.

Tejszínes zöldborsófőzelék:

Hozzávalók: 40 dkg mirelit zöldborsó, 3 dl főzőtejszín, őrölt fehér bors, 1 evőkanál zabpehelyliszt, himalája só vagy ételízesítő, egy csokor petrezselyem

Elkészítése: A borsót fagyott állapotban 2 dl sós, lobogó vízben 5-6 percig főzzük, közben ízlés szerint ételízesítőt szórunk rá, borsozzuk. Ha a borsó már puha, hozzáöntjük a zabpehelyliszttel csomómentesre kevert főzőtejszínt és hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. További 5-6 percig főzzük, vagy addig, amíg a kedvünk szerinti sűrűséget el nem éri.



Töltött kacsa:

Hozzávalók: a töltelék ugyan az amit múltkor a libanyakban tettem.
30 dkg darált liba- vagy kacsamell, 2 db főtt burgonya , 2 evőkanállal, 4 db aszalt szilva, 4 db aszalt sárgabarack, 1 tojás, himalája só, őrölt fehér bors, egy csipet fahéj, 1 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítése: nos...csontozzunk ki egy kacsát  ! (videó) és töltsük meg az alaposan összedolgozott töltelékkel, spárgával húzzuk össze a kacsát és 200 fokra előmelegített sütőben sacc. két órát süssük.




6 megjegyzés:

  1. Sejtem hogy azért főztél mirelittel, mert a friss elfogyna bontás közben :):)
    Kicsontoztad? Minden elismerésem, én még mindig nem szántam rá magam ilyen mutatványra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kétszer vettem borsót. Egyszer sem jutott el a főzelékig. Mire hazavándlizok addig megeszem a kocsiban ))). Így marad a mirelit.

      Törlés
  2. A borsót csak úgy magában főzeléknek bármikor és bármennyit megtudnék enni! Na jó ha van ilyen finom husi mellé nem bánom így is jöhet:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem a zöldborsót. Levesnek, főzeléknek, vajon párolt köretnek...szóval minden jöhet ))).

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Így töltve jó nagy a kacsa, így nem mondhatom, hogy elfogyott. Még van egy darabka ))).

      Törlés