2017. március 7., kedd

Amerikai paradicsomleves



Hozzávalók: 8 dl marha alaplé (idő hiányában : kockából), 10 dkg sárgarépa, 20 dkg édesburgonya, 1 kisebb fej hagyma, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 10 dkg sűrített paradicsom, 80 dkg hámozott, darabolt konzervparadicsom, 1 mokkáskanál bazsalikom (én elhagytam, mert nem kedvelem), 1 mokkáskanál chilipehely, 2 evőkanál kókuszvirág cukor, himalája só

Elkészítése: a marha alaplében főzzük puhára a kockára vágott sárgarépát és édesburgonyát. Amíg a zöldségek puhulnak, az olajon pároljuk üvegesre a felkockázott vöröshagymát. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, picit süssük át, hogy ne legyen nyers íze.Öntsük hozzá az egész paradicsomkonzervet, pici vizet adjunk hozzá, amivel kiöblítjük a konzervdobozt (kb. 0,5 dl). Hintsük meg a bazsalikommal és a chilipehellyel. Merjünk rá a marha alapléből néhány merőkanálnyit. Főzzük kis lángon, 15-20 percig. Kanalazzuk a paradicsomos alapot a sárgarépás-édesburgonyás alápléhez és merülő mixerrel daráljuk simára. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, cukrozzuk.

A tálaláshoz: pár szelet szénhidrátcsökkentett kenyérszelet, 20 dkg reszelt mozzarella. A kenyérszeleteket sütőben megpirítjuk, majd rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük még pár percre, hogy a sajt rá tudjon olvadni.

Forrás: WITCH, No Salty

 

9 megjegyzés:

  1. érdekes lehet :) megkóstolnám :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A répa és az édesburgi selymessé, tartalmassá teszi. Meglepően finom lett, délután már üres volt a lábos 🙂.

      Törlés
  2. Ez de jól hangzik!
    Műsoron kívüli kérdésem, hogy mikor kezdtél el a műtétet követően paradicsomosat enni? Kipróbálnám, mert jól hangzik, de a paradicsom miatt kicsit tartok tőle. Köszi a választ :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon ízlett mindenkinek.
      Igazából tegnap. Ettem egy kis tálkával, de megéreztem. Kicsúr gyomorégés és böfögés. Maradok a húslevesnél.

      Törlés
    2. Köszi, én is egyelőre csak húslevest merek enni, semmi mást.

      Törlés
    3. Lecsót egy évre rá ettem, mert imádom a csípős, enyhén cukrozott változatát. Jobban bírtam, mint a parlevest, de talán 2x ha főztem.

      Törlés
    4. Lecsót én is imádom, ne is mondd....remélem azért nyáron már be tudom vállalni :):) Ma vagyok 5 hetes :):)

      Törlés
    5. Laparoszkópos voltál?
      Egyébként hamar jön a jelzés mit nem tolerál a gyomor. Azt kerülni kell egy darabig. Aztán megint lehet próbálkozni. Mondjuk amit a műtét előtt nem bírtam megenni , pl.: tv paprika, fokhagyma , azt hólyag nélkül sem bírom.

      Törlés
  3. Igen, bár rezgett a léc, mert kisebb dinó tojásokat neveltem :):)
    Pontosan így csinálom, amikor megpróbálok valami újat enni, mindig keveset és csak azt, megvárom a hatást és így tovább :):) Nekem előtte semmi nem volt zavaró, sőt azt sem tudtam, hogy köveim vannak, sokáig. Nem okozott panaszt, aztán egyszer csak muszáj volt kivenni.:)

    VálaszTörlés