2014. június 1., vasárnap

Rókagomba paprikás tejszínesen, pirított szűzérmékkel


Hozzávalók: 40 dkg sárga rókagomba, 3 vőkanál szőlőmagolaj, 1 fej hagyma, pirospaprika, himalája só, fehér  bors, 2 dl főzőtejszín, 50 dkg lehártyázott, szeletelt szűzpecsenye, flekken fűszersó


Elkészítése : alaposan megtisztítjuk a rókagombákat és tetszőleges nagyságúra vágjuk őket.
Az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd rádobjuk a pirospaprikát, a feldarabolt gombát , sózzuk , borsozzuk és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, így saját levében tudjuk megpárolni. Amikor elkészült a gombánk belekeverjük a főzőtejszínt és hagyjuk párat rotyogni. Közben gyengéden kiklopfoljuk a szűzpecsenye szeleteket, mindkét oldalukat megszórjuk fűszersóval, majd szőlőmagolajon megpirítjuk őket és a tejszínes paprikáshoz tesszük, még párat forralunk rajta és el is készült.




4 megjegyzés: