2014. április 18., péntek

Mexikói csirkeragu


Hozzávalók: 2 ek. szőlőmagolaj, 1 vöröshagyma apróra vágva, 3 tk. barna nádcukor, 3 gerezd fokhagyma apróra vágva, 2 tk. chipotlepaszta, 1 darabolt konzerv paradicsom ( 400 g), 70 dkg csirkemellfilé,

Elkészítése: forrósítsuk fel az olajat egy közepes méretű serpenyőben és kb. 5 perc alatt pároljuk benne üvegesre a vöröshagymát. Ha a hagyma már kezd barnulni, az utolsó percre a fokhagymát is mellé tesszük. Keverjük bele a cukrot, a chipotlepasztát és a paradicsomot. Végül tegyük a csirkét is a serpenyőbe, kanalazzunk rá a szószból és lassú tűzön pároljuk 20 percig, hogy a hús átfőjön. Majd a csirkét vegyük ki a serpenyőből és két villa segítségével aprítsuk fel,majd a húsdarabokat tegyük vissza a szószba. Tálaláskor díszíthetjük korianderrel, felszeletelt lila hagymával , tortillát vagy rizst kínáljunk mellé.




2 megjegyzés:

  1. guszta :) mit tud ez a chipotlepaszta? jó erős? :))

    VálaszTörlés
  2. Te mindig olyan különlegességeket főzöl, de pont ezt imádom benned! :)

    VálaszTörlés