2013. június 21., péntek

Zöldborsós spagetti citromos húsgombócokkal



Könnyű nyári ebéd receptre vadásztam...és megtaláltam a Zamat és illat gasztroblogban. Köszönet érte.
Módosítottam a mennyiségeken ( vendégeink voltak ebédre), így a húsgombócokat 80 dkg darált húsból készítettem, a spagetti mennyisége nálam 25 dkg lett és a parmezán nem csak *jellegű* volt ))).

Hozzávalók: 40 dkg darált hús ( sertés, pulyka vagy marha),1 kis fej lereszelt vöröshagyma, 2 gerezd zúzott  fokhagyma ,só, 1 kezeletlen citrom reszelt héja , 5 dkg parmezán jellegű reszelt sajt , kevés olívaolaj, 1,5 dl tejszín, 20 dkg zöldborsó, nagy csokor petrezselyem durvára vágva, 40 dkg spagetti

Elkészítése: a darált húst összekevertem a hagymákkal, sóval, citromhéjjal, a sajt felével. Kb. 16 db gombócot formáztam belőle és forró olívaolajon, tapadásmentes serpenyőben átsütöttem nagyjából 12 perc alatt.
Közben a tésztát kifőztem, leszűrtem, a főzőléből félretettem 1,5 dl-t, ezt a tejszínnel összekevertem.  A gombócokra öntöttem és a mártást pár perc forralással besűrítettem. Hozzáadtam a zöldborsót, majd  néhány perc alatt puhára főztem. Végül mehet bele a petrezselyem is...
Összekevertem a gombócos ragut a spagettivel és forrón, sajttal meghintve tálaltam.
Tipp: a húsgombócból a citromhéjat ki ne hagyjátok, isteni ízt ad neki!

4 megjegyzés:

  1. macerás :) de megenném, ha valaki megkínálna :)))))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nyem is))), csak a gombócok görgetése döguncsi))))

      Törlés
  2. Válaszok
    1. köszönöm, kiválogattam a szebbeket))), a vége felé már nem voltak egyformák...sőt, egyre nagyobbak)))

      Törlés