2013. június 19., szerda

Spenótos fetakrém




Hozzávalók: 25 dkg fetasajt, 15 dkg Philadelphia natúr krémsajt (lehet light variáció is), 30 dkg bébispenót, 2 gerezd fokhagyma, őrölt fehér bors (vaj, joghurt vagy tejföl ) 1 ek. szőlőmagolaj

Elkészítése: a megtisztított és leszárított spenótleveleket a felhevített olajra dobjuk a felaprított fokhagymagerezdekkel együtt, az egészet átpirítjuk addig, amíg a spenótlevelek kissé meg nem fonnyadnak. Egy tálba tesszük a hozzávalókat, borsozzuk, majd villával, aprítógéppel vagy fakanállal kikeverjük. Ha nagyon sűrű a krém, akkor lazíthatjuk ízlés szerint tejföllel, vajjal vagy joghurttal.
A krémet lehűtjük, úgy tálaljuk. Pirítósra kenve, vagy kaliforniai paprikába töltve mennyei vacsora ))).


6 megjegyzés: