2013. június 4., kedd

Spanyol csirke chorizoval

Nem csak megrögzött *halatortán* néző vagyok, de szeretem nézni a Paprika tv adásait is (ami sokkal élvezetesebb lenne a rengeteg reklám nélkül). Ezt a spanyol csirkét Nigella műsorában láttam, semmit nem változtattam rajta, csupán annyi az eltérés, hogy nem kaptam ilyen apró kolbászkákat, hanem a szálban lévő chorizot daraboltam fel.

Hozzávalók: 6 db csirke felső comb, 1 szál chorizo kolbász, 1 narancs reszelt héja, 1 db lila hagyma felszeletelve, 1 kg újburgonya (héjastól) négybe vágva, oregáno, 2 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só

Elkészítése: a combokat, a feldarabolt chorizot, valamit az újburgonyát kiolajozott tepsibe tesszük. Rászórjuk a lila hagymát, sózzuk, megszórjuk oregánoval, és ráreszeljük a narancs héját. 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük.


Chorizo.


A reszelt narancshéjtól isteni illata van ))).


A készre sült spanyol csirke.

8 megjegyzés:

  1. rögtön összefutott a nyál a számban :)
    ezt nagyon szeretném kipróbálni :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a Nigella receptet eddig nem lattam, de nagyon jol nez ki! Szeretem a "tepsibedobalos" kajakat, ki fogom probalni biztos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én kétszer is láttam))), a második után döntöttem el, hogy megcsinálom

      Törlés
  3. én is kinéztem magamnak a múltkor, különben is imádom ahogy az a nő főz.:):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is szeretem nézni, nem egy kapkodós fajta, Lázárt pl. azért nem kedvelem annyira, mert folyton olyan, mint egy túlmozgásos kamasz, zavar a kapkodása

      Törlés