2013. június 27., csütörtök

Kovászos uborkás újkrumplifőzelék


Hozzávalók: 1,5 kg újkrumpli, 25 dkg kovászos uborka, 1 dl kovászosuborka-lé, 1 nagy csokor kapor, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 1 kisebb vöröshagyma, 2 evőkanál rizsliszt, 2 dl tejföl, víz vagy zöldségalaplé, himalája só, bors, 1 teáskanál barna nádcukor
( én a burgonya és az uborka mennyiségét harmadoltam, ennyi főzeléket egy hétig ennénk ketten ))) )

Elkészítése: ledörgöljük a burgonya héját, majd nagyobb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a felkockázott hagymát, rászórjuk a finomra vágott kapor felét, öntünk rá fél dl vizet és időnként megkevergetve puhára pároljuk a hagymát. Végül megszórjuk a két evőkanál rizsliszttel és egy percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a hideg uborkalével, jól összekeverjük és kicsit félretesszük. Egy lábasban feltesszük a burgonyát, öntünk rá annyi vizet vagy alaplevet, amennyi ellepi és feltesszük főni. Ha már majdnem puha , hozzáadjuk a felkarikázott kovászos uborkát, belekeverjük a félretett rántást és készre főzzük. Sóval, borssal és nádcukorral ízesítjük. Ha kész levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt meg a maradék kaprot.

Vidék Íze 2013.júliusi száma



8 megjegyzés:

  1. Szerintem nekünk is ízlene. Nőnek az uborkák, majd egy meleg napon kipróbálom. Feltét nélkül csak magában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mindent szeretek ami kapros, tejfölös és savanykás ))))

      Törlés
  2. Nekem is jöhet, ami tejfölös, kapros,savanykás :-) Ezt ki kell próbálni :-)

    VálaszTörlés
  3. első látásra fura, de finom lehet :)) mi is szeretjük a kaprot minden mennyiségben :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. első olvasatra is fura volt, de kipróbáltam, nem bántam meg))))

      Törlés
  4. Eztet én is szeretnék :)
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés