2013. június 2., vasárnap
Kagylós, tejszínes linguine
Hozzávalók: 2 dl főzőtejszín, 25 dkg citromos-borsos linguine, 2 ek. szőlőmagolaj, 30 dkg fekete kagyló héjában és 20 dkg kagyló tisztítva (kagyló hús), 1 db paradicsom, 1 kisebb hagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor, himalája só, őrölt fehér bors, parmezánforgács
Elkészítése: a tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint elkészítjük (én spéciel nem szeretem fogkeményen, kissé jobban megfőzöm). Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a fokhagymát, a hagymát és a feldarabolt paradicsomot. Majd hozzátesszük a kétféle kagylót és ráöntjük a fehérbort, valamint a felaprított petrezselymet. Pár perc alatt összemelegítjük, ízesítjük borssal és sóval.Besűrítjük a főzőtejszínnel (én Président márkájút használok mostanság, a flakonost, mert az elég sűrű). A tejszínes kagylókat ráhalmozzuk a kifőtt tésztára és tálaláskor meghintjük parmezánforgáccsal.
Citromos-borsos linguine.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ez egy nekem való kaja! :)
VálaszTörléstudom, hogy te herkentyűs vagy ))))
Törlés