2013. június 24., hétfő

Gazpacho



Hozzávalók: 30 dkg friss érett paradicsom, 2 liter paradicsom ivólé, 1 db színes kaliforniai paprika, 20 dkg kígyóuborka, 1 fej lilahagyma, 1gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj,1 evőkanál balzsamecet, 1 ág friss bazsalikomlevél, himalája só, őrölt bors, pár csepp tabasco szósz

Elkészítése:  a kockákra vágott zöldségekből félreteszünk pár evőkanálnyit, a többi zöldséget  a paradicsom ivólével és a bazsalikom levéllel, fokhagymával és hagymával turmixgépben összeturmixoljuk. . A gazpachot levesestálba öntjük, összekeverjük az olajjal, sóval, borssal ízesítjük.  A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat, és tányérokba szedve kínáljuk.



6 megjegyzés:

  1. Nem fogod elhinni, de évek óta szemezek vele a különböző főzőműsorokba, de még nem jutottam el a megvalósításig. Milyen?Te olyan érzékletesen bírod leírni :)

    VálaszTörlés
  2. hát, igazából kicsit furcsa a gulyás- és húsleveshez szokott gyomornak, de hidegen, beleaprítva egy kis koviubit...nos...isteni annak, aki új ízekre és hűsítő levesre vágyik...

    VálaszTörlés
  3. Lazac - a szívemből szóltál. Eddig én is csak néztem, nézegettem. Most majd ha újra lesz meleg, akkor tán próba is lesz. Szépnek szép, az biztos!

    VálaszTörlés
  4. megvártad vele a hűvös időt? ez nagy melegben lehet jó :))) imádom a spanyolos ételeket, de ettől én is idegenkedek, leragadtam a "paradicsomleves - betűtészta" kombónál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jóvanna, jó lesz a jövő hétre, akkor megint 30 fok lesz))))

      Törlés