2013. május 12., vasárnap

Spárga zöld fűszeres vajjal


Hozzávalók: 1 köteg zöld spárga, 10 dkg sózatlan vaj, fél teáskanál finomra aprított tárkony, fél teáskanál finomra aprított petrezselyem és fél teáskanál szintén finomra aprított korianderzöld, himalája só, örölt fehér bors

Elkészítése: a zöld fűszeres vaj készítéséhez fakanállal keverjük a lágy vajhoz az aprított zöldeket. Sózzuk, borsozzuk. Kanalazzuk műanyag fóliára, formázzunk a vajból kolbász ill. henger alakot. Tekerjük rá szorosan a fóliát, a végeit forgassuk el (mint egy nagy szaloncukor), ,majd keményedésig hűtsük. A spárgák végeit kézzel roppantsuk le. Forraljunk fel egy fazék sós vizet, blansírozzuk benne a spárgát 3-4 percig, vagy ameddig meg nem puhul.
Közben csomagjuk ki és vágjuk vékony szeletekre a zöld fűszeres vajat. Szűrjük le a spárgát és tálaljuk a vajszeletekkel a tetején.


8 megjegyzés: