2013. január 3., csütörtök
Korhelyleves
Hozzávalók: 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál szőlőmagolaj, vegeta, őrölt bors, 3 db szárított lime levél, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg füstöl tarja, 30 dkg savanyú káposzta, őrölt kömény, 4-5 szem borókabogyó, fűszerpaprika, 1 pár debreceni
Elkészítése: a felhevített olajon megpirítjuk a kockára vágott füstölt szalonnát és tarját, majd rádobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát. Összepirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük kb. másfél liter vízzel. Ekkor tesszük bele a kinyomkodott savanyú káposztát valamit a fűszereket: az őrölt borsot, a lime leveleket, csipetnyi őrölt köményt, a borókabogyókat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak. Amikor kész megkóstoljuk és ha nem elég sós, akkor után ízesítünk. Ekkor karikázzuk bele a debrecenit, hagyjuk, hogy még párat rottyanjon a levesünk.
Tejföllel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Még nem ettem ilyen levest, de összetevők alapján meg kéne kóstolni.
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
finom, savanykás, én nagyon szeretem
TörlésSe ve irresistible luce muy rico me encanta,abrazos y abrazos.
VálaszTörlésbienvenido )))
Törlésnekem az egyik kedvencem, akkor is, ha nem vagyok korhely :):)
VálaszTörlésén sem vagyok, mégis szeretem)))
TörlésGuszta ! Nagyon finom ez a leves már kóstoltam de én még nem főztem!
VálaszTörlésÉva, itt az ideje kipróbálni)))
Törlésfinomság, szeretem :)) meg mindent, ami savanyú káposztás :)
VálaszTörlés