2012. augusztus 19., vasárnap

Tárkonyos halleves




Hozzávalók: 40 dkg harcsafilé, 50 dkg halaprólék, 1 fej hagyma, 1db paprika, 1db  paradicsom, 2 db babérlevél, himalája só, 20 dkg tenger gyümölcsei, 1 csipet tárkony, fél citrom leve és lereszelt héja, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 15 dkg gomba, 2 szár angol zeller, egész bors, 1 csokor petrezselyemzöldje

Elkészítése: a halaprólékot a megtisztított és felkockázott hagymával, paradicsommal, paprikával együtt feltesszük főni kb. másfél liter vízben. Ízesítjük pár szem egész borssal, babérlevéllel, csipetnyi sóval és lassú tűzön negyven percig csendesen rotyogtatjuk. Közben besózzuk a harcsafilét és félretesszük. Az elkészült alaplevet leszűrjük, és visszatesszük a tűzhelyre. A répaféléket és a gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk a zellerszárral együtt  majd a leszűrt lébe tesszük és puhára főzzük. Amikor majdnem kész beletesszük a halszeleteket, a tenger gyümölcseit, beletesszük a reszelt citromhéjat és a tárkonyt, összerottyantjuk. Ízesítsük citromlével és szórjunk tálaláskor a leves tetejére aprított petrezselyemzöldet.

5 megjegyzés:

  1. De nagyon szép ez a levesed is! Eddig még csak halászlét ettem amit nagyon szeretek, de szívesen megkóstolnám ezt a nem mindennapi leveskédet!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg csuda jól néz ki, megenném, de tudom, már elfogyott :):):)

    VálaszTörlés
  3. mostanában mindennel így járok :)

    VálaszTörlés