2010. augusztus 30., hétfő
Lencsefőzelék párizsi répával
Hozzávalók: 20 dkg lencse, 2-3 db babérlevél, biovegeta, fokhagyma, bors, tejföl, mustár, nádcukor, citrom, 10 dkg párizsi répa
Elkészítése: a megmosott lencsét felteszem kuktában főni kb. másfélszeres vízben, dobok bele 2-3 babérlevelet,hozzá adom a párizsi répát, borsozom, vegetázom, beleteszem a fél fej fokhagymát (egyben, héjastul, mert miután megfőtt a lencsében a fokhagyma ,szépen ki lehet nyomni a burkából finom pép formájában),bezárom a kuktát 20-25 perc alatt készre főzöm. Nem habarom, nem rántom be, igyekszem úgy gazdálkodni a vízzel hogy a főzelék sűrű legyen.Kikeverek egy nagy pohár tejfölt 2 evőkanál mustárral, ízlés szerint nádcukorral vagy édesítőszerrel, 2-3 ek. vízzel, majd a fortyogó lencsére öntöm, összerotyog és már kész is. Reszelek bele a citrom héjából is, nagyon finom, pikáns lesz tőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésA lencsét én is imádom, de a párizsi répa mibenlétében kissé bizonytalan vagyok. Az milyen is?
VálaszTörlésimádom, jöhetek enni? :P
VálaszTörlésbár a párizsi répa elgondolkodtat, de nem lehet rossz :))
Ahogy megláttam, elmentem vacsit főzni, csak piros lencséből, mert az rögtön kész van. Jólesett...
VálaszTörlésgesztenye...babot, lencsét, imádom)))
VálaszTörlésIldy...A párizsi répa 18/22mm-es, kerek sárgarépagolyó, ennyi)) és belefőztem a lencsébe.
VálaszTörlésCatyst...párizsi répa mint fentebb)))
VálaszTörlésNefi...vöröslencse? , az nagyon hamar megfő, habár az állaga inkább szárazborsó főzelékre hajaz
VálaszTörlésbár a várandosság nálam igen érdekes lenne, de azért én is szeretem nagyon a lencsét. Lehet nálunk hámozott fekete lencsét kapni? és mi a külömbség a vörös és fekete lencse között? én eddig csak megláttam, és megettem, mer szeretem, de nem tudtam, hogy ennyi fajta vanik, ez is mutassa, hogy mindíg tanul az ember
VálaszTörlésmaradok továbbra is 10-telettel NEDUDDGI
neduddgi...rengeteg fajta lencse létezik)))
VálaszTörlés