2012. július 31., kedd

Rizseshús zöldborsóval



Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 2 ek. szőlőmagolaj, 1 fej hagyma, bors, rózsaszín só, fűszerpaprika, 20 dkg rizs, 15 dkg zöldborsó

Elkészítése: felforrósítjuk az olajat megfonnyasztjuk benne a felkockázott hagymát , rádobjuk a szintén kockákra vágott húst, paprikát és paradicsomot. Ízesítjük fűszerpaprikával, sóval , borssal, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Puhára pároljuk a húst, majd hozzátesszük a megmosott , lecsepegtetett rizst és a zöldborsót. A rizs mennyiségének megfelelő vízzel még felöntjük és készre pároljuk a rizseshúst.

6 megjegyzés:

  1. A jó öreg rizseshús zöldborsóval megbolondítva...nyami...nálunk is gyakran így készül! Még nem került a "megunt fogások" listájára:)

    VálaszTörlés
  2. nálunk is a "főzzük meg" kategória... :))

    VálaszTörlés