2012. július 14., szombat
Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók: 4-5 db közepes nagyságú burgonya, kb. 30 dkg liszt, igazság szerint annyi, amennyit a burgonya fölvesz annyira, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk, só, 30 dkg juhtúró, 15-20 dkg húsos füstölt szalonna, őrölt fehér bors
Elkészítése: a meghámozott burgonyákat lereszeljük , majd hozzáadjuk a lisztet, mint említettem, amennyit felvesz ahhoz, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk, összekeverjük. Sós, lobogó vízbe szaggatjuk a masszát a kis kezünkkel deszka és kés (pl.vajazó kés) segítségével. Én nem szeretem nokedliszaggatón áthúzni, úgy szeretem ha nem egyformák és aprók . Közben felkockázzuk a szalonnát és egy serpenyőben zsírjára olvasztjuk. A kifőtt galuskát lecsepegtetjük és a szalonnára szedjük, majd rámorzsoljuk a juhtúrót. Összeolvasztjuk , átforgatjuk, borsozzuk. Tálalhatjuk savanyú káposztával, tejföllel vagy pirított hagymakockákkal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Soha nem csináltam még, de nagyon szeretem:)
VálaszTörlésakkor ideje csinálnod)))
TörlésNagyon guszta! Imádom juhtúróval is meg tehéntúróval is meg káposztával is!:-)
VálaszTörlésmég tehéntúróval sosem ettem
Törlésgyerekkoromban hetente volt nálunk, de olyankor én lapcsánkát kaptam, mert a sztrapacskát nem szerettem :) mostmár megeszem, de még mindig a lapcsánka vezet :P
VálaszTörlésnálunk ritkán volt, mert Apu nem szerette, csak mi ketten))
Törlésén is sztrapacska rajongó vagyok :):):)
VálaszTörlésén is, mégis ritkán csinálok, akkor is általában télen
Törlés