2012. július 5., csütörtök
Mustáros apróhús
Hozzávalók: 50 dkg sertésszűz, 1 nagyobbacska főzőhagyma, fél sárga kaliforniai paprika, 5 dkg húsos szalonna, 2-3 evőkanál mustár, szőlőmagolaj, vegeta, őrölt bors
Elkészítése: felhevített olajra tesszük a felkockázott hagymát, szalonnát és a kaliforniai paprikát, összedinszteljük őket. Majd hozzáadjuk a vékonyan felcsíkozott sertésszüzet. Ízesítjük vegetával, borssal és mustárral, majd pár percig pirítjuk a húst, min. addig, amíg kifehéredik. A sertésszűznek nem kell sok idő, hogy átpuhuljon. (ha száraz az apróhús, nem elég szaftos, akkor tehetünk hozzá 1-2 evőkanál főzőkrémet is)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Milyen helyes ki virággal tálaltad.:)
VálaszTörlésvirágzó kakukkfű)))elborítja a sziklakertem negyedét
TörlésElőször oreganóra tippeltem. :)
Törléshmmmm, arra határozottan emlékszem, hogy kakukkfűnek vettem, de most ahogy nézegetem a neten akár oregáno is lehet, nagyon hasonlítanak, azt írják, hogy nincs nagy különbség a két fűszernövény között, még kinézetre sem
TörlésNagyon finom lehet olyan vadas jellege lehet ugye? Aranyos a kis virág nekem is megakadt a szemem rajta!
VálaszTörlésnagyon kellemes íze van,
Törlésvirágzó kakukkfű)))
Inkább oregánó, a kakukkfűnek nem ilyen a levele.
VálaszTörlésMeg a virága sem.
nyah, én meg úgy láttam a neten, hogy az oregánónak más a levele)))
TörlésMi lett a lila baboddal?
VálaszTörléslusta voltam, még a hűtőben szutyog((((
Törlésmegfőztem főzeléknek, zöld színe lett, mint az igazinak)))
TörlésLehet, hogy mégis kakukkfű. Annak ha megfogdosod, megdörzsölöd a leveleit intenzív illata van. Én az oregánón nem éreztem, csak szárítás után.
VálaszTörlésAz egész növényt kéne látni.
nyah, majd lefotózom a sziklakertben
Törléséhes vagyok :)
VálaszTörlés