2012. július 23., hétfő

Tökfőzelék másképp



Hozzávalók: 1 kg tök, 1 vöröshagyma, 2 ek. ecet, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csokor kapor, 2 dl tejföl, 2 evőkanál rizsliszt, rózsaszín só, 1 ek. szőlőmagolaj

Elkészítése: meghámozzuk és vékonyra gyaluljuk a tököt. Az olajra rátesszük az apróra vágott hagymát és tököt, majd együtt átpároljuk, beleöntjük az ecetet, összeforraljuk. Megszórjuk a liszttel és felengedjük kb. egy liter vízzel. Hőkiegyenlítéssel belekeverjük a tejfölt és máris rakhatjuk bele a nagyobb kockára vágott paradicsomot és paprikát, valamint a finomra vágott kaprot és a sót. Együtt készre főzzük.

( a recept a Vidék Íze magazin 2012. július havi számában található)



8 megjegyzés:

  1. A tökfőzelék a legjobb nyári étel. Magában, puha kenyérrel vagy kenyér nélkül:)

    VálaszTörlés
  2. nálunk vasárnap volt, én is odavagyok érte.:)
    így főzöm majdnem, ecetet nem teszek bele, viszont tört paprikát keverek a tejfölbe. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. főztem már sokszor én is, de így, hogy belefőzöm a paprikát és a paradicsomot, így még nem

      Törlés
    2. én így szeretem:):) nem is szoktam másként, csak paprikával, paradicsommal :):)

      Törlés
    3. én így még sosem készítettem, de ezentúl így fogom

      Törlés