Hozzávalók: 1 kg tök, 1 vöröshagyma, 2 ek. ecet, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csokor kapor, 2 dl tejföl, 2 evőkanál rizsliszt, rózsaszín só, 1 ek. szőlőmagolaj
Elkészítése: meghámozzuk és vékonyra gyaluljuk a tököt. Az olajra rátesszük az apróra vágott hagymát és tököt, majd együtt átpároljuk, beleöntjük az ecetet, összeforraljuk. Megszórjuk a liszttel és felengedjük kb. egy liter vízzel. Hőkiegyenlítéssel belekeverjük a tejfölt és máris rakhatjuk bele a nagyobb kockára vágott paradicsomot és paprikát, valamint a finomra vágott kaprot és a sót. Együtt készre főzzük.
( a recept a Vidék Íze magazin 2012. július havi számában található)
A tökfőzelék a legjobb nyári étel. Magában, puha kenyérrel vagy kenyér nélkül:)
VálaszTörléskenyér nélkül tüktojjal)))
Törlésnálunk vasárnap volt, én is odavagyok érte.:)
VálaszTörlésígy főzöm majdnem, ecetet nem teszek bele, viszont tört paprikát keverek a tejfölbe. :)
főztem már sokszor én is, de így, hogy belefőzöm a paprikát és a paradicsomot, így még nem
Törlésén így szeretem:):) nem is szoktam másként, csak paprikával, paradicsommal :):)
Törlésén így még sosem készítettem, de ezentúl így fogom
Törlésimádom :)))
VálaszTörlésén is)))
Törlés