2015. április 5., vasárnap
Mexikói rakott csicsóka
Hozzávalók: 50 dkg darált sovány sertéshús, 2 db paradicsom, 1 evőkanál mexikói cilis bab fűszerkeverék (olyan keveréket válasszunk ami nem tartalmaz tartósítószert és hozzáadott ízfokozó adalékanyagot),2 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, bors, 15 dkg sajt, ez el is hagyható, 1 kg csicsóka, 2 dl növényi alapú tejföl
Elkészítése: főzzük puhára a csicsókát, hámozzuk meg és szeleteljük fel. Eközben a sovány darált húst pirítsuk fehéredésig 2 evőkanál olajon. Karikázzuk fel a paradicsomot. A megpirult húst öntsük föl 3 dl vízzel, majd szórjuk rá a csilis bab fűszerkeveréket, keverjük el jól, adjuk hozzá a felkarikázott csicsókát és pároljuk 3-4 percig. A mexikói húsos csicsókát öntsük egy hőálló tálba. Tegyük rá a vékonyra szelt paradicsomot. Végül reszeljük rá a sajtot. Tegyük a sütőbe és 190-200 °C-on süssük készre kb. 15 perc alatt. Ha kész, tálaljuk tejföllel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
jól hangzik :) még sose ettem csicsókát :)
VálaszTörlésMilyen a csicsóka főzve? Eddig még csak nyersen vagy savanyítva ettem. Úgy szeretem.:)
VálaszTörlés