2015. április 13., hétfő
Citromos báránycsülök
Hozzávalók: 4 db báránycsülök, 1 nagy csokor petrezselyem, 3 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, őrölt fehér bors, 6 gerezd fokhagyma, 8-10 szem koktélparadicsom, 1 citrom leve és reszelt héja, 3-4 ág rozmaring, 1 nagy fej hagyma, 70 dkg sárga burgonya
Elkészítése: terítsük a kiolajozott tepsi aljára a felkarikázott hagymát, a paradicsomokat, és a feldarabolt petrezselyemzöldet. Fűszerezzük a csülköket az összezúzott fokhagymával, rozmaringgal, és sóval, majd fektessük őket a zöldségágy tetejére és facsarjuk a fél citrom levét, és reszeljünk rá a citrom héjából tetszés szerinti mennyiséget. Öntsünk alá kb. 2 dl vizet, csurgassunk a tetejére az olajból, fóliázzuk le a tepsit és puhulásig süssük a csülköt. Ekkor vegyük le a fóliát, toljuk vissza a sütőbe a csülköket és süssük még pár percig, amíg meg nem pirulnak. Sütés közben tehetünk mellé cikkekre vágott burgonyát, így süssük tovább, de tálalhatjuk friss kenyérrel is (akár gluténmentessel).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
még nem ettem báránykát, de istenien néz ki, jövök :))))
VálaszTörlésegYszer meg kell kóstolni )))
Törlésnagyon jól mutat a bárányod babám :)
VálaszTörlésköszönöm))), még van pár db, legközelebb megesszük )))
TörlésOK, hozod vagy jövök? :):):):):)
VálaszTörlésmennék, mert tele a púpom, kis kikapcsolódás jót tenne...
Törlés