2015. április 13., hétfő

Citromos báránycsülök


Hozzávalók: 4 db báránycsülök, 1 nagy csokor petrezselyem, 3 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, őrölt fehér bors, 6 gerezd fokhagyma, 8-10 szem koktélparadicsom, 1 citrom leve és reszelt héja, 3-4 ág rozmaring, 1 nagy fej hagyma, 70 dkg sárga burgonya

Elkészítése: terítsük a kiolajozott tepsi aljára a felkarikázott hagymát, a paradicsomokat, és a feldarabolt petrezselyemzöldet. Fűszerezzük a csülköket az összezúzott fokhagymával, rozmaringgal, és sóval, majd fektessük őket a zöldségágy tetejére és facsarjuk a fél citrom levét, és reszeljünk rá a citrom héjából tetszés szerinti mennyiséget. Öntsünk alá kb. 2 dl vizet, csurgassunk a tetejére az olajból,  fóliázzuk le a tepsit és puhulásig süssük a csülköt. Ekkor vegyük le a fóliát, toljuk vissza a sütőbe a csülköket és süssük még pár percig, amíg meg nem pirulnak. Sütés közben tehetünk mellé cikkekre vágott burgonyát, így süssük tovább, de tálalhatjuk friss kenyérrel is (akár gluténmentessel).




6 megjegyzés:

  1. még nem ettem báránykát, de istenien néz ki, jövök :))))

    VálaszTörlés
  2. nagyon jól mutat a bárányod babám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm))), még van pár db, legközelebb megesszük )))

      Törlés
  3. OK, hozod vagy jövök? :):):):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mennék, mert tele a púpom, kis kikapcsolódás jót tenne...

      Törlés