2015. április 23., csütörtök

Ázsiai csípős üvegtészta

Hozzávalók: 2 evőkanál szőlőmagolaj, 1 db csirkemell csíkokra vágva, 1 db cukkini, 1 csomag újhagyma, fél kaliforniai paprika, 1 marék friss szójacsíra, 1 db lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 cm friss gyömbér, 1 evőkanál chili szósz, 2 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, szecsuáni bors, gluténmentes szójaszósz, fél lime, 1 csomag üvegtészta, 1 evőkanál méz

Elkészítése: a csirkemellet  vékony csíkokra vágjuk és meglocsoljuk szójaszósszal.
A lereszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát kevés olajon wokban megpirítjuk, beleforgatjuk a csirkedarabkákat, és amikor a hús már puha, rádobjuk a felcsíkozott zöldségeket is.
Rálocsoljuk chili szószt, hozzáadjuk a mézet, sózzuk, borsozzuk majd néhány kavarás után lehúzzuk a tűzről a wokot. (serpenyőben is készíthetjük)
Az alapot összeforgatjuk a frissen leforrázott üvegtésztával és már szedhetjük is tányérokba.
Friss korianderrel szórva, pár csepp zöld citrommal tökéletes.
 
 

1 megjegyzés: