2015. március 22., vasárnap

Prézlis karfiol


Hozzávalók: 1 fej karfiol, himalája só, szőlőmagolaj, 3 dl laktózmentes tejföl, 15 dkg gluténmentes zsemlemorzsa (én most lila karfiolból készítettem)

Elkészítése: a karfiolt szétszedjük rózsáira és sós vízben puhára főzzük. Amíg a karfiol fő, addig a zsemlemorzsát olajon megpirítjuk.  Ha kész a karfiol, akkor egy mélyebb hőálló tálban rétegezzük egymásra  a hozzávalókat a következőképp: karfiol, prézli, tejföl. Amikor elfogytak az alapanyagok, akkor sütőbe tesszük és a tejföl pirulásáig sütjük.

6 megjegyzés:

  1. mitől lila? :o
    amúgy finom lehet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. így vettem a helybéli zöliben )))), az íze u.az volt

      Törlés
  2. no ilyent még nem is láttam, pedig a kenyerem javát megettem már :) a pagoda karfioltól már nem lepődök meg, ez is tökre érdekes :) lengyelesen szoktam csinálni, én úgy szeretem a legjobban.

    VálaszTörlés
  3. azt kihagytam, hogy a lengyeles ugyanaz mint a prézlis :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pláne az, hogy megvettem a karfiolt, aztán kitettem a tárolóba és jó pár hétre elfelejtettem, jól elvolt szegénykém )))

      Törlés
  4. én egy fél káposztát dédelgetek egy hete :):):)

    VálaszTörlés