2015. március 15., vasárnap

Kelvirág curry


Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2 cm gyömbér, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl kókusztej, 1 mokkáskanál curry vagy 2 evőkanál currypaszta, 1 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, fehér őrölt bors, 3-4 rózsa brokkoli, petrezselyemzöld

Elkészítése: az olajon pirítsuk meg a felkockázott hagymát, adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, forgassuk bele a rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, fűszerezzük. Öntsünk rá egy kevéske vizet és pároljuk puhára a karfolt és a brokkolit. Amikor kész, adjuk hozzá a kókusztejet és forraljuk össze. Tálaláskor hintsük meg felaprított petrezselyemzölddel és főtt rizzsel fogyasszuk.

2 megjegyzés: