2015. március 27., péntek
Gombás, sajtos kiflifelfújt
Hozzávalók: 4 db szikkadt kifli, 4 db tojás,4 dl tej, 20 dkg trappista sajt, 2 evőkanál reszelt parmezán, 1 kis fej vöröshagyma, 20 dkg csiperkegomba, 1 evőkanál vaj , majoránna, kakukkfű,
himalája só,őrölt fehér bors
Elkészítése: a kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojásokat, a parmezánt. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel.
A kiflikarikákat keverőtálba tesszük, majd leöntjük a tojásos keverékkel. Átforgatjuk és pihenni hagyjuk.Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük a vékonyra szelt gombát, fűszerezzük kevés sóval, készre sütjük.
A sütőtálat kikenjük vajjal. A kifli felét elrendezzük a tál alján, majd rászórjuk a reszelt trappista sajt felét. Rátesszük a hagymás gombát, majd befedjük a kifli másik felével. Ha maradt a tálban tojásos keverék, azt is ráöntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ötlet: Kifőztük Online Gasztromagazin !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
isteni :) és persze megint éhes vagyok :( :))))))))))))
VálaszTörléshamar elkészül )))
TörlésÓ ez is baromian jól hangzik! biztosankipróbálom :)
VálaszTörlésaszonta a bébi, hogy legközelebb darált húst is tegyek a gombához, egyem azt a kis gyomrát )))
Törlés