Hozzávalók: 15 dkg ribizli, 15 dkg eper, fél mangó, 8 db zabpelyhes keksz, 2 dl görög joghurt, 20 dkg light mascarpone, 2-3 evőkanál méz vagy juharszirup, fél lime vagy citrom
Elkészítése: meghámozzuk és felkockázzuk a mangót, felszeleteljük a megmosott epret, megtisztítjuk és letépkedjük száráról a ribizlit. Rácsavarjuk a citrom levét, összekeverjük a mézzel vagy a juharsziruppal. A szobahőmérsékletű joghurtot összekeverjük a mascarponéval és a mézzel. Előveszünk négy poharat. Mindegyik aljára teszünk az lereszelt zabpelyhes kekszből, rákanalazzuk a mézes , mascarponés joghurtot és szórunk rá a gyümölcsből is. Ezt ismételjük a pohár tetejéig. Az elkészült pohárkrém tetejére ribizlit és morzsolt zabpelyhes kekszet teszünk.
Ez nagyon guszta desszert és szép a kép is :) Most úgy megenném :)
VálaszTörlésa képet haggyuk )))), a krém viszont isteni volt )))
Törléscsodaszép, egészséges nasi :) jöhet :)))))))
VálaszTörlésmire ideérsz minden elfogy )))
TörlésTényleg szezonja van. Roskadoznak a polcok ezektől a gyümölcsöktől.
VálaszTörlés