2013. május 12., vasárnap
Spárga zöld fűszeres vajjal
Hozzávalók: 1 köteg zöld spárga, 10 dkg sózatlan vaj, fél teáskanál finomra aprított tárkony, fél teáskanál finomra aprított petrezselyem és fél teáskanál szintén finomra aprított korianderzöld, himalája só, örölt fehér bors
Elkészítése: a zöld fűszeres vaj készítéséhez fakanállal keverjük a lágy vajhoz az aprított zöldeket. Sózzuk, borsozzuk. Kanalazzuk műanyag fóliára, formázzunk a vajból kolbász ill. henger alakot. Tekerjük rá szorosan a fóliát, a végeit forgassuk el (mint egy nagy szaloncukor), ,majd keményedésig hűtsük. A spárgák végeit kézzel roppantsuk le. Forraljunk fel egy fazék sós vizet, blansírozzuk benne a spárgát 3-4 percig, vagy ameddig meg nem puhul.
Közben csomagjuk ki és vágjuk vékony szeletekre a zöld fűszeres vajat. Szűrjük le a spárgát és tálaljuk a vajszeletekkel a tetején.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Pompás!
VálaszTörlésköszönöm ))))
Törlésnagyon gusztán néz ki! :):)
VálaszTörlésköszönöm)))
Törlésmán nem spárgázok többet, nem akarok medvehagyma-szindrómába esni )))
Igaz, hogy még csak reggel van, de én kérek szépen! :)
VálaszTörlésreggelire habos kávé dukál )))
TörlésJöhet :))
VálaszTörlésnem macerás, a spárga 3 perc alatt megfő...
Törlésna jó, a vajnak hűlnie kell)))