2013. május 8., szerda
Fő az egészség!
Kedves üzenetet kaptam Ágitól, a konyhán innen, kerten túl... írójától, amiben felkér, hogy csatlakozzak a *Fő az egészség!* mozgalomhoz. ( a részletekről Ági blogjában olvashattok)
Sajnos nálam megszakad a lánc, mert én nem találtam partnert, akinek tovább adhattam volna. De ha közületek -olvasóim- van valaki aki szívesen csatlakozna ill. átvenné a stafétát tőlem, azt örömmel venném.
Igyekszem a mindennapokban is egészséges hozzávalókkal, alapanyagokkal főzni. Pl.: szőlőmagolajjal, himalája sóval, nyírfacukorral vagy bio barna nádcukorral.
A következő recept kissé talán bizarr, de annál finomabb. A hozzávalókat és az elkészítését több helyről próbáltam a neten összekapirgászni. És végül is ennél a variációnál maradtam...majdnem))).
Alga saláta
Hozzávalók: 10 dkg szárított alga, 2 gerezd fokhagyma, fél kígyóuborka, 3 evőkanál szójaszósz (szójaszószból van cukormentes és gluténmentes változatom is ), 3 evőkanál víz,2 evőkanál nyírfacukor, 3 evőkanál szezámolaj, 1 kávéskanál szezámmag, 1 evőkanál rizsecet
Elkészítése: az algalapot használat előtt áztassuk be meleg vízbe, majd vékonyan csíkozzuk fel. (nos, én elég érdekes módját választottam a felszeletelésének, de így legalább egyformák lettek az algák)))) ) keverjük össze a hozzávalókat, reszeljük le és nyomkodjuk ki az uborkát, törjük össze fokhagymanyomón a gerezdeket. Keverjük össze a zúzott fokhagymát, az uborkát az öntettel és szórjuk rá a szezámmagot. És kész))).
A mozgalom logója:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nahát, nálam is van ilyen felkérés :) egy bizti, leköröztél ezzel az algával, ezt már nem lehet überelni :)
VálaszTörlésRemek vagy!
<3
köszönöm )))
Törlésde nem hinném, hogy téged le lehet körözni))))
Alga. Állítólag egészséges, csak a magyar konyhától meglehetősen idegen anyag :) Alga vs. csirkecomb:):) A paradicsomot kérem :)
VálaszTörlésjóvanna, nem lehet mindig rántott csirkecomb)))
TörlésAmikor algát látok, óhatatlanul is beúszik a kép az emlékeimből...állok a velencei hajókikötőnél, várom a hajót, ami átvisz Punte Sabbionéba, amikor is mellettem egy japán v koreai (soha nem tudom őket megkülönböztetni) lemegy a csúszós lépcsőn, a vízből kivesz egy algát és MEGESZI!!!!
VálaszTörlésNem azzal volt a bajom, hogy algát zabál, a fene a gusztusát neki, hanem azzal, hogy ONNAN. a koszos vízből, ahova minden szenny befolyik...basszus.
Igaz, a norit simán megeszem én is a szushiba, de azóta az algára valahogy nem tudok jóérzéssel gondolni.:):):)
Ettől függetlenül a paradicsom nekem is jöhet :):)
babám, úgy a jó, friss olajjal)))
TörlésNekem nagyon bejön, én már többször fogyasztottam, de annyira ízlett, hogy a fenti commentben írtak eszembe sem jutottak, pedig lehet benne igazság. Én próbálok korszerűen táplálkozni, de néha beleszaladok egy-egy tévutcába, gondolom ez elkerülhetetlen!
VálaszTörlés