2013. május 14., kedd

Parmezános, morzsás lazac


Hozzávalók: 8-10 db koktélparadicsom, 30 dkg lazacfilé bőr nélkül, 1 fej lila hagyma, 2 szelet kenyér, 10 dkg reszelt parmezán, 1 csokor petrezselyemzöldje, himalája só, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 1 mk. balzsamecetkrém, tetszés szerinti mennyiségű bazsalikomlevél

Elkészítése: sózzuk be a lazacfilét és mindkét oldalát süssük 1-1 percig serpenyőben, kevés olajon. Tegyük félre. Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, karikázzuk fel a lila hagymát , dobjuk forró olajra a bazsalikomlevelekkel együtt, sózzuk meg , öntsük rá a balzsamecetkrémet és pirítsuk kb. három percig és szintén tegyük félre. Rakjuk az aprítóba a felkockázott kenyeret, parmezánt, valamint a petrezselyemzöldet és daraboljuk össze.
Helyezzük az elősütött lazacot egy jénaiba, majd rétegezzük rá a hagymás paradicsomot, valamint a parmezános morzsát. Süssük a morzsa pirulásáig,.


A feldarabolt paradicsom és hagyma.


Petrezselymes, parmezános kenyérmorzsa.



A recept: Gordon Ramsay után szabadon.

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek a fotók! Gordon pedig büszke lehet Rád!

    VálaszTörlés
  2. csirkemellel esetleg működne? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem igen, csak akkor tovább kell elősütni a húst

      Törlés
  3. Neked biztos nem mondaná, hogy : kifelé a konyhámból! :):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. dehogy mondaná, minden este velem főzne és rimánkodna újabb receptekért ))))

      Törlés