2013. május 14., kedd
Parmezános, morzsás lazac
Hozzávalók: 8-10 db koktélparadicsom, 30 dkg lazacfilé bőr nélkül, 1 fej lila hagyma, 2 szelet kenyér, 10 dkg reszelt parmezán, 1 csokor petrezselyemzöldje, himalája só, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 1 mk. balzsamecetkrém, tetszés szerinti mennyiségű bazsalikomlevél
Elkészítése: sózzuk be a lazacfilét és mindkét oldalát süssük 1-1 percig serpenyőben, kevés olajon. Tegyük félre. Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, karikázzuk fel a lila hagymát , dobjuk forró olajra a bazsalikomlevelekkel együtt, sózzuk meg , öntsük rá a balzsamecetkrémet és pirítsuk kb. három percig és szintén tegyük félre. Rakjuk az aprítóba a felkockázott kenyeret, parmezánt, valamint a petrezselyemzöldet és daraboljuk össze.
Helyezzük az elősütött lazacot egy jénaiba, majd rétegezzük rá a hagymás paradicsomot, valamint a parmezános morzsát. Süssük a morzsa pirulásáig,.
A feldarabolt paradicsom és hagyma.
Petrezselymes, parmezános kenyérmorzsa.
A recept: Gordon Ramsay után szabadon.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Gyönyörűek a fotók! Gordon pedig büszke lehet Rád!
VálaszTörlésköszönöm ))))
Törléscsirkemellel esetleg működne? :)
VálaszTörlésszerintem igen, csak akkor tovább kell elősütni a húst
TörlésNeked biztos nem mondaná, hogy : kifelé a konyhámból! :):):)
VálaszTörlésdehogy mondaná, minden este velem főzne és rimánkodna újabb receptekért ))))
Törlés