Hozzávalók: 25 dkg lencse, 2-3 db babérlevél, himalája só, őrölt bors, 1 kisebb főzőhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 2 evőkanál tönkölybúzaliszt, mustár, barna nádcukor, fél citrom, 2 evőkanál szőlőmagolaj
Elkészítése: a felhevített olajon megdinsztelem a felaprított hagymát és a fokhagymát, majd rádobom a megmosott lencsét (a lencsét előző éjjelre beáztattam). Kb. másfélszeres mennyiségű vizet öntök rá és ízesítem borssal, sóval és a babérral. Kuktában készre főzöm. Kikeverem simára a tejfölt 2 evőkanál mustárral, egy csapott evőkanál barna nádcukorral, a tönkölybúzaliszttel és besűrítem vele a lencsét. Ha összeforrt reszelek bele a citrom héjából, ettől finoman pikáns lesz a főzelék, valamint ha nem elég savanykás, akkor facsarok bele a citrom levéből is.
Japán panírba, panko-ba forgatott és bő olajban kisütött pontyszelettel tálaltam.
Nagyon megkívántam a lencsédet guszta! Szeretjük de annyira sűrűn nem szoktam csinálni , de most jó lenne:)
VálaszTörlésannyira sűrűn én sem készítem, de szilveszterkor mindenképp)))
TörlésÉppen én is holnap akarok lencsefőzeléket készíteni. A szőlőmagolaj kivételével nálam is így készül.
VálaszTörlésakkor ez egy lencsés hét))))
Törlésimádom a lencsét, a pontyot meg egye meg más :)))
VálaszTörléstudom, hogy te nem vagy halas-kagylós))))
TörlésHmm - én a lencsét kérem szépen :)
VálaszTörlésakkor te sem vagy halas???))))
TörlésSzép a lencséd, gazdagodni akarsz Te is?
VálaszTörlésjóhoyg, ha már egyesek lencsés rituálét tartottak, akkor nem maradhatunk le))))
Törlésjaja, kedvet kapott :):):) de majd csak júniusban lehet vele varázsolni, addig meg azért esszük, mert szeressük.:):)
VálaszTörlésmajd ne felejts el tájékoztatni a pontyos dátumról))))
TörlésNyári napforduló, de majd megírom pontyosan :):)
Törlésokvetlenül!!!!
TörlésÉn szerdára tervezetem a lencsefőzeléket amikor megláttam a bejegyzésed, csakis megerősített a dologban! ;-))) Nyami....:)) Kár, hogy pontyszelet nem lesz hozzá....
VálaszTörlésjó a lencse mással is, pl. pörkölttel? )))
Törlés