2013. május 4., szombat

Gyors ebéd: fokhagymás, tejszínes garnélarák


Hozzávalók: 70 dkg főtt garnélarák, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 1 dl főzőtejszín, fél lime, himaláya só, őrölt fehér bors

Elkészítése: serpenyőben felforrósított olajra dobjuk a garnélákat és mindkét oldalukat átmelegítjük. Majd megszórjuk a  zúzott fokhagymával, borsozzuk, sózzuk és rácsavarjuk a fél lime levét. Pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és párat rottyantunk rajta, hogy a tejszín besűrűsödjön.
Sült spárgával és hollandi mártással tálaltam.



12 megjegyzés:

  1. jajjj, de guszta, megkóstolnám, pedig nem vagyok jóban a tengeri herkentyűkkel :))

    VálaszTörlés
  2. Engem izgat a dolog, hogy milyen lehet, mert még soha nem ettem ilyen tengeri bizgentyűt, de nagyon gusztán néz ki. Még sokáig kell noszogatnom magam, hogy 1* nekiveselkedjek.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig egyszer mindent ki kell próbálni)))...
      kivéve az osztrigát))))

      Törlés
  3. Sütöd a spárgát? Épp tegnap kaptam egy csokorral, lehet kipróbálom így.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most sütöttem, szerintem jobb íze volt, mint főve

      Törlés
  4. Ez nagyon csábító recept! Mindkét összetevő nagy kedvencem.:)

    VálaszTörlés
  5. a spárgát a legtöbbször párolva szoktam, egyszer sütöttem meg baconbe tekerve, de úgy is nagyon finom volt....kedvet kaptam, most úgyis akcijós lesz az áldiban.:):):)

    VálaszTörlés
  6. ééés ma, baconban sült spárga hollandi mártással...nyammi :):):)
    köszi a jó ötleteket :):) érdemes ide járni :)

    VálaszTörlés