2013. május 4., szombat
Gyors ebéd: fokhagymás, tejszínes garnélarák
Hozzávalók: 70 dkg főtt garnélarák, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 1 dl főzőtejszín, fél lime, himaláya só, őrölt fehér bors
Elkészítése: serpenyőben felforrósított olajra dobjuk a garnélákat és mindkét oldalukat átmelegítjük. Majd megszórjuk a zúzott fokhagymával, borsozzuk, sózzuk és rácsavarjuk a fél lime levét. Pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és párat rottyantunk rajta, hogy a tejszín besűrűsödjön.
Sült spárgával és hollandi mártással tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
jajjj, de guszta, megkóstolnám, pedig nem vagyok jóban a tengeri herkentyűkkel :))
VálaszTörlésépp most írtam ezt a fészre)))
TörlésEngem izgat a dolog, hogy milyen lehet, mert még soha nem ettem ilyen tengeri bizgentyűt, de nagyon gusztán néz ki. Még sokáig kell noszogatnom magam, hogy 1* nekiveselkedjek.
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
pedig egyszer mindent ki kell próbálni)))...
Törléskivéve az osztrigát))))
Sütöd a spárgát? Épp tegnap kaptam egy csokorral, lehet kipróbálom így.
VálaszTörlésmost sütöttem, szerintem jobb íze volt, mint főve
TörlésEz nagyon csábító recept! Mindkét összetevő nagy kedvencem.:)
VálaszTörlésnem komplikált, hamar kész és isteni finom)))
Törlésa spárgát a legtöbbször párolva szoktam, egyszer sütöttem meg baconbe tekerve, de úgy is nagyon finom volt....kedvet kaptam, most úgyis akcijós lesz az áldiban.:):):)
VálaszTörlésa zöldet jobban szeretem, mint a fehéret...
Törlésééés ma, baconban sült spárga hollandi mártással...nyammi :):):)
VálaszTörlésköszi a jó ötleteket :):) érdemes ide járni :)
minnyá megnézem))))
Törlés