2013. április 28., vasárnap
Tavaszi káposztasaláta
Hozzávalók: 1 kg zsenge, tavaszi káposzta, 2 evőkanál ecet, 3 evőkanál nádcukor, fél kávéskanál őrölt kömény, himaláya só, 1 liter víz, pár darab ecetes jalapeno paprika
Elkészítése: a vékonyra szeletelt káposztát tálba tesszük, sózzuk és alaposan összeforgatjuk. Amíg a káposzta a sóban pihen, addig elkészítjük a salátalevet. Egy lábasba mérjük a vizet, belerakjuk a cukrot, ecetet és az őrölt köményt, majd felforraljuk. A kész levet félretesszük hűlni. A káposztát jó alaposan kinyomkodjuk, majd leöntjük a langyosra hűlt salátalével és hozzátesszük a feldarabolt jalapeno paprikát.Összekeverjük és legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
ötlet: NoSalty
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ez nagyon finom lehet, bár én az erőset kihagynám :))) aztán lehet, hogy mégse, mert a fiúk meg szeretik :) talán megfelezem a mennyiséget, és egyik erős, másik nem :))))
VálaszTörlésnem baj ha egy picit csípős))))
Törlés