2013. április 11., csütörtök

Sarkadi pecsenye


Hozzávalók: 4 szelet hús (sertéstarja, karaj vagy csirkemell), kevés szőlőmagolaj, 25 dkg gomba, 2-2,5 dl tej, 1 evőkanál rizsliszt, 15 dkg jófajta kolbász, 2 db savanyú uborka, 20 dkg reszelt sajt, himalája só, bors

Elkészítése: a hússzeleteket megmossuk, leszárítjuk, sózzuk-borsozzuk, kevés forró olajon hirtelen elősütjük. Ezután attól függően járunk el, milyen húst használunk: ha vastagabb, akkor fólia alatt, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, de ha csirkemellfilével dolgozunk, azt néhány perc alatt készre sütjük. Elkészítjük a tölteléket. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, 2 evőkanálnyi olajon párolni kezdjük. Ha a keletkezett folyadék elpárolgott, meghintjük a liszttel, kevergetve átpirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet és hagyjuk besűrűsödni. A gombamártáshoz tesszük a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott uborkát és a reszelt sajt felét. Sózzuk, borsozzuk. A készre sütött hússzeletek tetejére halmozzuk a tölteléket, megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul.


recept: Vidék Íze, 2013. március

10 megjegyzés:

  1. hát ez isteni finom lehet, ki lesz próbálva :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem meg mára sincs ebédem faja :):):):):)

    VálaszTörlés

  3. Vasárnap kipróbálom. Fél óra, ugye?? Valami jófajta salátával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha csirkemellel készíted, akkor nem több, mint fél óra...valóban

      Törlés
  4. Hola
    Se ve irresistible me encanta muy muy rico,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
  5. Ez volt a vacsoránk:) fincsi, fincsi, fincsi!

    VálaszTörlés