Hozzávalók: 2 kg birkahús (jelen esetben egy csontos lapocka, egy szűzpecsenye és comb) , 2 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, szőlőmagolaj, 5-6 szem borókabogyó, 1db zöldpaprika, 1 db paradicsom, bors, vegeta, pirospaprika, egy csipet őrölt kömény, 1,5 dl vörösbor
Elkészítése: a kuktában olajat hevítek, rádobom a kockára vágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és a paradicsomot. Összepirítom őket, majd lehúzom a tűzhelyről az edényt. Rászórom a pirospaprikát, összekeverem, pici vizet öntök alá, majd beleszórom a fűszereket: a borókát, borsot, vegetát és a köményt. Visszateszem a tűzre és belerakom a felkockázott, letisztított húst, valamint a lapocka csontját és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Puhulásig főzöm. A végén beleöntöm a vörösbort, rottyantok rajta párat, hogy a bor alkoholtartalma elillanjon.
Juhtúrós sztrapacskával tálalom.
jövök.. vagy mind elfogyott? :)))))
VálaszTörlésegy kis sztrapacska maradt, mert volt aki kenyérrel ette...
TörlésNagyon guszta, igen finom lehetett! Gondolom a vendégek eltüntették gyorsan.:)
VálaszTörlésa hús mind elfogyott, egy kis sztrapacska maradt csak...
Törlésköszönöm))
hehe..én szombaton juhtúrós nokedlit csináltam a szarvaspörkölthöz...néha olyan egyhúron tudunk pendülni, mint a múltkor a palacsintánál...csak a mh. az nem stimmel! :):):):)
VálaszTörlésnanáhogy)))
Törlésa pörkölt is majdnem stimmel)))
Hajjaj! Imádom a sztrapacskát, de a krumplireszelés miatt nem csináltam még. Lehet ki kéne próbálni... Jakabszálláson van egy útszéli csárda, ott néha eszünk fél adag birkapörit, istenien főzik!
VálaszTörlésnem vészes, mármint a krumpli reszelése, próbáld meg, sztem a házi sztrapacskának nincs párja)))
Törlés