2013. április 14., vasárnap

Csicseriborsó ragu királyrákkal és chorizóval


Hozzávalók: 3 ek. szőlőmagolaj, 1 kis fej lila hagyma (megtisztítva, finomra vágva), 1 db kápia paprika (kicsumázva, kimagozva, kockára vágva), 15 dkg jó minőségű chorizo kolbász (felkarikázva), 2 gerezd fokhagyma (megtisztítva, finomra vágva), 1,5  ek. málnás balzsamecet, 40 dkg főtt csicseriborsó (frissen főtt vagy konzerv), 1 dl csirkealaplé, 30 dkg nyers királyrák (lehéjazva, bélhúr kiszedve), 7 dkg bébispenót (megmosva), 1 nagy marék bazsalikomlevél (darabokra tépkedve), himalája só és őrölt fekete bors

Elkészítése: melegítsünk fel 2 ek. szőlőmagolajat egy nagy , széles lábosban. Tegyük bele a lila hagymát, a paprikát és a chorizót. Süssük néhány percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Süssük még pár percig, majd öntsük bele a málnás balzsamecetet , hagyjuk bugyborékolva elfőni. Tegyük hozzá a csicseriborsót, keverjük össze és süssük néhány percig, majd öntsük bele a csirkealaplét, 10 perc alatt melegítsük át közepes lángon. Egy másik lábasban a maradék olajon süssük meg a királyrákot, oldalanként 30-45 másodperc alatt. Ha átsült, tegyük a csicseriborsó raguhoz a spenóttal együtt. A spenótot hagyjuk kissé összeesni, szórjuk rá a bazsalikomot, sózzuk , borsozzuk...majd tálaljuk.


2 megjegyzés:

  1. Ú, de szépséges színei vannak! épp ma turkáltam ki a spájzból vagy 2 csomag csicserit....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. volt már, hogy én is kiszanáltam egy acskóval, akkor azt gondoltam, sosem kell többé))))

      Törlés