2013. április 13., szombat
Hideg avokádós uborkaleves
Hozzávalók: 2 nagy nagy kígyóuborka, 1 citrom leve, 2 érett avokádó, 2 ek. görög joghurt, cseppnyi tabasco, himalája só, őrölt fekete bors, 1/2 fej lila hagyma, 1 db paradicsom, 1 ek. olívaolaj, petrezselyemzöld
Elkészítése:az uborkát hámozzuk meg, hosszában vágjuk négy részre, a magos részét távolítsuk el. Az egyik negyedet tegyük félre a díszítéshez. Aprítsuk fel a maradék uborkát, tegyük a turmixgépbe a citromlé felével és dolgozzuk simára. Az avokádót vágjuk félbe, szedjük ki a magját, távolítsuk el a héját. Az egyik fél avokádóra csavarjunk citromlevet és tegyük félre a díszítéshez. A többi avokádót dobjuk a turmixgépe. Dolgozzuk nagyon simára a pürésített uborkával, a joghurttal és a tabasco szósszal. Alaposan sózzuk, borsozzuk, ízesítsük citromlével. Tálalásig tegyük hűtőbe. A díszítéshez kockázzuk fel a félretett avokádót és a negyed uborkát, tegyük egy tálba a felaprított lila hagymával és paradicsommal.Forgassuk össze az olívaolajjal és az aprított petrezselyemzölddel. (ha a leves túl sűrű tegyünk bele egy löttyintésnyi hideg vizet)
A levest merjük előhűtött tálkákba, kanalazzuk a közepére a feltétet. Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
hát... úgy külön-külön minden összetevőt szeretek, így egyben valahogy nem tudom elképzelni :))))
VálaszTörlésuborka avokádóval nem rossz páros, esküszök)))
VálaszTörlésha esküszöl, akkor majd egyszer megcsinálom, bár én csak az avokádót imádom nagyon :)
VálaszTörlésesküszök, hogy jó volt))))
VálaszTörlés