2016. január 27., szerda
Spenótos tészta (lasagne)
Hozzávalók: 4o dkg fagyasztott- vagy bébispenót, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 ek. szőlőmagolaj, himalája só, őrölt fehér bors, 2 dl növényi alapú főzőtejszín, 2-3 evőkanál zabpehelyliszt, bármilyen tetszés szerinti tészta, nálam lasagne volt itthon , 20 dkg tetszés szerinti sajt reszelve
Elkészítése: ha nem lasagne tésztát választunk, akkor először kifőzzük lobogó, sós vízben a tésztát , majd leszűrjük. Közben elkészítjük a spenótot: a felhevített olajra rádobjuk a spenótleveleket, ízesítsük sóval, borssal és öntsük fel kb. másfél dl vízzel. Majd a spenótra reszeljük a fokhagymagerezdeket. Amikor a spenótlevelek megfőttek, ráöntjük a főzelékre a főzőtejszín és a zabpehelyliszt simára kevert elegyét, behabarjuk. Hagyjuk, hogy párat rottyanjon a spenótunk , és kész is.
Egy tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat: spenót, tészta, reszelt sajt...mindaddig , amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk, hogy a tetejére sajt kerüljön. Majd készre sütjük a tésztánkat.
Ha valaki gazdagabban szeretné tálalni, akkor készítsen besamel mártást, és süsse meg úgy a tésztát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
nagyon szeretem az ilyen kajákat! Valami hasonlót már csináltam én is, asszem leveles tésztával, de ki fogom próbálni így is.
VálaszTörlésén eleve szeretem a spenótot, így bármilyen vele készült étel jöhet )))
Törlés