Hozzávalók: 3 db sertésfül, 2 db tojás, 2 dl tej (lehet laktózmentes is), 4 evőkanál rizs- vagy zabpehelyliszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa (lehet gluténmentes is), 2 evőkanál reszelt sajt (lehet laktózmentes), szőlőmagolaj a sütéshez , himalája só, szemes bors, babérlevél, 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése: a megtisztított füleket feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi. Fűszerezzük pár szem borssal, sóval, fokhagymával, babérlevéllel...és puhára főzzük.
A tojásokból, lisztből, zsemlemorzsából , tejből és a sajtból, habverő segítségével, tésztát keverünk. Egy tálba lisztet öntünk, először ebbe mártjuk a tetszés szerinti darabokra vágott fület, majd a sajtos keverékbe és a forró olajban pirosra sütjük őket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
A múltkori Gasztroangyalban láttam, ez Bíró Lajosnál ették, már akkor megkívántam, azóta lesem mikor juhot fülhöz.:):)
VálaszTörlésnem Bírónál láttam, ...szóval:betértem a helybéli henteshez, ahol is hegyben állt a fül, gondoltam veszek,lefagyasztom, mert amikor kocsonyát akarok csinálni, akkor sosincs... vevágtam, a fagyasztóba, aztán bambula a facén, ahol a hírfolyam feldobott egy rántott fület ))), igaz, hagyományos bundában, de én inkább ebben sütöttem
TörlésBíró Lajos valamék nap előttem állt az Interszpárban )))
Megkínálhattad volna egy kis rántott füllel :):):):):) A tiéd biztosan jobb :):) Azon vihogtam amúgy a műsort nézve, hogy nem ám, ő sütötte volna! Egy frászt, csak állt ott és a kiscsajok sütögették Borbás Marcsinak a fület. :)
VálaszTörlésnaja, egy séf vagy miszösz ))), Borbás Marcsi sem lett vékonyabb az évek során ))), egyébként kedvelem a műsorát
TörlésÉn is szeretem nézni, bár csak akkor amikor ezt egyedül tehetem. Mert az én bácsim mindig azt mondja rá, hogy "tanárnő" és végig kritizálja a műsorát, ezért mindig meg kell néznem még egyszer vasárnap este, amikor már hazament:):):)
VálaszTörlésilyen műsorokhoz inkább felvonulok a fenti tv-hez, mert lent kapom az ívet rendesen )))
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés