Valamelyik nap egyik gasztrobloggernél láttam meg a tojáspörköltet, sajna nem emlékszem, hogy kinél. Ő kolbászosan készítette el az ételt.
Akkor jutott eszembe, hogy gyerekkoromban mennyire szerettem a tojáspörköltet. Anyukám mesterien készítette. Nálunk ma feltétként volt, tökfőzelék mellé.
Hozzávalók: 8 db tojás, 1 nagy fej hagyma, két evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, őrölt fehér bors, fűszerpaprika, 1 kávéskanál paradicsompüré és ugyanennyi pirosarany (Anyunál maga darálta sózott paprika volt "vitapricc" ))) )
Elkészítése: feltesszük főni a tojásokat. Közben az olajon megpirítjuk a hagymát, felengedjük egy kevés vízzel és puhára főzzük. Eztán kerül bele a fűszerpaprika, só, bors, par.püré, és a pirosarany. Majd beletesszük a meghámozott, cikkere vágott tojást és összefőzzük. (lehet tejfölösen is készíteni)
imádom :D nálunk is rendszeresen előfordult, visszavittél a gyerekkoromba :))))))
VálaszTörlésanno nagyon szerettem))),tényleg, tisztára a gyerekkorom)))
Törlésnagyon gusztán tudsz tálalni :):) Az ember megkívánja azonnal :)
VálaszTörlésköszönöm)))
TörlésMég soha nem ettem, soha nem készítettem, csak tervezem :-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki a tiéd:-)
Eddig csak zöldborsó és zöldbabpörköltet főztem, azok nagyon ízlettek, gondolom a tojással is így lesz :-)
Anikó, próbáld ki, merem ajánlani...
Törlés