Elkészítése: az apróra vágott hagymát a szalonnával együtt megpirítjuk a felhevített olajon. Rátesszük a megmosott sárgaborsót és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymákat. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük, felöntjük kb. másfélszeres mennyiségű vízzel, puhára főzzük. Én nem szoktam behabarni, addig főzöm amíg kellően be nem sűrűsödik. Ekkor beleöntöm a főzőtejszínt, elkeverem. Nagyon finom ízt ad a főzeléknek, bársonyossá teszi.
Zöldségágyon sült sertésszűzzel tálaltam.
Nagyon finom lehet így tejszínnel guszta! Szoktam sárgaborsó főzeléket csinálni csak más a technikám, de legközelebb lehet hogy így kipróbálom. A húsról inkább nem áradozok, csak annyi nagyon guszta!
VálaszTörléspróbáld meg tejszínnel, krémesebb lesz
Törlésjövök :)))
VálaszTörlésokéj)))
TörlésNagyon szeretem a sárgaborsót, régen mindig repetáztam belőle:) Tejszínesen még nem próbáltam.
VálaszTörléspróbáld ki, érdemes))
VálaszTörlés